• Място на свободен дух и модерни решения


Тук ще се опитаме да отговорим на най-честите въпроси, свързани с нашето училище. Разбира се, ако имате въпрос, чийто отговор не намирате тук - пишете ни на svetikliment@gmail.com, а ние ще се опитаме да ви отговорим, както лично с писмо, така и тук.

Има ли занималня в СОУ "Свети Климент Охридски" за учениците от начален курс?
Да! В училището има занималня /полуинтернатна група/.
По желание на родителите могат да бъдат сформирани полуинтернатни групи при спазване на съответните нормативи за пълняемост на група.


Има ли столова в СОУ "Свети Климент Охридски"?

Да! В училището има столова. Ако не вярвате - проверете ТУК!


Как е организиран транспортът на учениците до и от училището?
След проведен конкурс, община Троян организира транспорт от населените места със затворени/закрити/ училища до тези в града. Редовните линии за ученици до СОУ "Св. Кл. Охридски" пристигат в 8.00 часа и отпътуват в 14.оо часа.


Работи ли басейнът?
Басейнът е отворен за всички, които желаят да го ползват, от 11.00 до 19.00 часа /без събота и неделя/ .

Вход :
- за възрастни - 2 лева
- за ученици - 1 лев
За учащите в СОУ "Св. Кл. Охридски" - безплатно.


Иво Немски пита:
Zdraveite ! Iskam da vi popitam moje li da se igrae tenis na masa sled u4ebno vreme ili ve4er i syotvetno kakvo e nujno da se napravi za da igraem ???
Масата за тенис се използва свободно от всички ученици, както по време на учебните часове, така и след това. В училището има секция "Тенис на маса", който се води от г-жа Комитова и всеки ученик от нашето училище може да се обърне към нея.
Ръководството и настоятелството на СОУ " Св.Климент Охридски" имат идея във вътрешние двор на училището да бъде излята основа за постоанна маса за тенис, която да е на разположение на всички деца и в извънучебно време. 

 Издава ли медицинският фелдшер извинителни бележки на учениците?
Да, издава най-много за три дни, ако детето е прегледано в училището, записано е в журнала и действително е било болно. При по-продължително боледуване документът се издава от личен лекар. Родителите могат да се свържат с медицинския фелдшер на телефона на училището - 64224, вътрешен 20 / Силва Ганкова/



Питайте - не ни жалете!

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник