• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии


*Атмосферата в залата беше невероятна *Дебютантите от 9.-10. клас спечелиха първото място

Току-що приключи поредното спортно събитие в рамките на "Климентови дни 2010" - състезанието по баскетбол. В надпреварата участваха 3 отбора: на 11.а, 11.в и сборен отбор на 9.-10. клас.

В първата среща един срещу друг се изправиха отборите на 11.в и сборният отбор на 9.-10. клас. Атмосферата в залата беше невероятна и мачът започна изключително драматично. В крайна сметка сборният отбор победи съперника си с 2 точки разлика при резултат 33:35.

Във втория двубой 11.а се изправиха срещу загубилите от първата среща. Мачът беше изключително интересен, като до третата част разликата в резултата беше едва 2,3 точки, но в последната част 11.а, благодарение на невероятната си колективна игра, подкрепата на феновете и майсторството на играчите успяха да победят съперника си с цели 16 точки разлика - 50:34. Най-резултатен за тима на 11.а беше Недялко Ковачев, който реализира цели 20 точки. Цочо Данчев и Йордан Янев завършиха мача също с двуцифрен точков актив, като отбелязаха съответно 12 и 10 точки.

Така на финала се изправиха отборите на 11.а и сборният отбор на 9.-10. клас. В началото на мача гостите поведоха с 11 точки на победителите от втората среща, но благодарение отново на добрата си игра 11.а успяха да обърнат нещата в своя полза и дори да изравнят. За огромно съжаление на 11-класниците обаче в последните минути на мача гостите отново успяха да поведат в резултата и да съхранят преднината си. Така дебютантите спечелиха първо място с известно количество късмет - 29:34. Най-резултатен за домакините отново беше капитанът на отбора Недялко Ковачев, реализирал 19 точки, следван от Цочо Данчев с 8 точки. За победителите пък най-резултатен беше капитанът на отбора Николай Гатев с актив от 24 точки, като повечето от тях бяха отбелязани посредством фалове.


Репортаж на Недялко Ковачев, 11.а клас










Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник