• Място на свободен дух и модерни решения


Какво е книга с лица - питаме се ние. Това е албум, в който са събрани спомени - добри или лоши, познати или непознати. Албум, където има истории. Щом отгърнеш следващата страница, виждаш история, а тази история става все по-интересна. Нали знаете приказката за Алиса в страната на чудесата, където тя преминава през чудното огледало. Сега ще ви запознаем с нашата героиня Елина, която с вълшебния си албум преминава в нови, непознати светове.

Един ден, докато Елина търсила своята любима рокля, намерила един стар, прашасал албум. Щом го разгърнала, тя се пренесла в чудния свят на цветята. Той бил малък, но красив. Пълен с живот, зеленина и един-единствен водопад. Водопадът се казвал Алфеа.

Елина видяла много красиви цветя и решила да си набере букет. Навлязла навътре в гората, намерила още много цветя, но се изморила. Седнала на един камък. След като седнала, чула много хубава музика, замечтала се и тръгнала да търси откъде идва. Тя се приближавала все повече и повече до тази хубава мелодия. Елина намерила откъде идва музиката и що да види - на тази музика танцуват единадесет феи. Тя искала също да се научи да танцува като тях. Феите й помогнали. Елина се захласнала по танците. Забравила, че трябва да се прибере до полунощ.

Вече било късно. Елина останала в чудния свят на цветята. Тя не знаела какво да прави. Феите й казали, че е добре дошла при тях. Те я завели в къщата си, а то не било къща, ами дворец. В този дворец имало още само една фея, която се казвала Мери. Мери била главната фея. Тя, като видяла красавицата, разбрала, че дванадесетата от танцуващите феи била Елина. Тогава Мери поискала да говори насаме с Елина. Така и станало. Станало привечер и феите седнали да вечерят.

На другия ден Елина намерила една тайна стаичка и там видяла един албум. В него имало снимки и разкази за подводния цар Кламат и за русалката Каталина. Там пишело още за някаква фея, но нямало снимка. На другата страница пишело, че феята Елина щяла да получи своите крила и ще наследи трона на феите, когато стане готова. Феята Мери го почувствала. Феите организирали цялата церемония. Така Елина срещнала родителите си, станала истинска фея и наследила трона.

Елина разбрала всичко това с помощта на книгата с лица.



Яна Карамфилова и Яна Цекова,
приятелки, които седят заедно на чин и се надпреварват по любознателност в час, 5.в клас, СОУ”Васил Левски”-Троян


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник