• Място на свободен дух и модерни решения


СИП Електронни медии

В последния  ден на октомври учениците от 8.а клас - природматематическата паралелка с интензивно изучаване на английски език - имаха нелеката задача да представят направените от тях проекти пред съучениците и  преподавателите си по английски език. Осмокласниците имаха точно 10 дена да се справят с поставеното им задание - изработване на проект, в който да представят  един български град или курорт. За целта класът бе разделен на 5 отбора. Аз, Виктор от 10.а и Ива от 11.а клас бяхме поканени за членове на журито в качеството си на хора, които неведнъж са се сблъсквали със задачи от този вид. 

Още преди да започне представянето на проектите, атмосферата пред стаята на г-жа Лучева бе доста напрегната. По коридора можеха да се видят ученици, които обикалят напред-назад, припомняйки си текстове  на английски, които по-късно щяха да ни разкажат. Чу се звънецът, който извести началото на петия час, след което  учениците заедно с една от преподавателките си по езика - г-жа Галя Панталеева, се настаниха в стаята, готови да ни покажат какво са постигнали с общи усилия. 

Първият отбор, който ни представи проекта си, беше този на Преслава, Мария и Юлиян - те ни изтъкнаха предимствата и забележителностите на морската столица  на България, Варна. 

След тях дойде ред на отбора на Виктория, Симона, Десислава и Симона. Те ни разказаха за друг курортен център на Черноморието - Албена.


Третият отбор бе изцяло от представители на силния пол - Иван, Кольо и Борис, за които говоренето пред публика не беше  никакъв проблем и проектът им за Хисаря беше лесен за възприемане от аудиторията.


Последва още един изцяло мъжки отбор - Калоян, Теодор, Васил и Петър. Те от своя страна решиха да ни напомнят с проекта си за наближаващата зима, представяйки ни известния зимен курорт Банско.



Последният, пети отбор, съставен от Йоанна, Виктория, Петра и Михаела, ни изненада приятно с визията на проекта си за зимния курорт Пампорово.


След  като и петте проекта бяха представени, дойде ред един от тях да бъде отличен и съвсем очаквано журито, както и аудиторията прецениха това да бъде проектът на Иван, Кольо и Борис заради уменията им в презентирането на текст на чужд език. В края на този час по английски език на лицата на учениците от новосформирания 8.а клас се изписаха широки усмивки. Те бяха изправени пред това да говарят пред публика, което само по себе си не е лесна задача, но благодарение на отборната им работа и познанията им по английски език, които с времето ще стават все по-добри, успяха сполучливо да ни представят проектите си. Аз съм сигурна, че те научиха много през този час и ни доказаха, че това може да е било първото им такова задание, но със сигурност няма да е последното!
 
                                         Стефания Калева от 10.а клас
              Снимки: Виктор Иванов от 10.а клас

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник