• Място на свободен дух и модерни решения



СОУ „Св.Климент Охридски” се включи в европейския проект „Ученически практики” с участници от 11. и 12. клас. Фирма работодател на 12. клас се съгласи да бъде „Лесопласт АД. Практиката ни там се състои  в работа с различни машини и съоръжения, опити и изследвания в лабораторията на предприятието, което пък е тясно свързано с нашата специалност химик-оператор. За комфорта и успешната ни работа в реална работна среда дължим много на Теменужка Асенова - еколог на фирмата.

Ето първите ни стъпки във фирмата в снимки и мнения на някои от участниците.

 


Лидия Королезова: Първото ми впечатление беше, че фабриката е много голяма. Работата преминава под строго наблюдение. Хората, които ни показаха и разказаха как преминава работната дейност, бяха много приветливи и дружелюбни с нас. Те направиха всичко ние да се чувстваме комфортно, въпреки голямата разлика на работната среда от тази, която ние досега имахме в училищната лаборатория.






 

Деян Иванов: Когато отидох в „Лесопласт” АД, на мен ми направи впечатление количеството дървесина, което се използва, както и големите модерни машини, с които се надробяват на фракции трупите. Фирмата е най-голямата в района по брой на работещите в нея.









Никол Асенова: Впечатлението, с което останах, е че фабриката се намира на голяма територия, добре оборудвано е всичко за обработката на дървесно-влакнести плочи, но за сметка на това шумът и условията за работа са много различни от училищните лаборатории.









Мирослав Дочев: Когато стъпих за пръв път в „Лесопласт” АД, първо ме изненада озеленената административна сграда. След това обаче, когато влязохме в цеховете, миризмата си беше стабилна, температурата, мисля, също.









Материала подготви Албена Темелска






Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник